Het gaat goed met de aanleg van laadpunten

Recentelijk schreef ik nog een blogpost over het feit dat ik een Tesla Model S besteld heb, dit omdat ik zelf elektrisch rijden als de toekomst zie.

Echter woon ik in Zeeland waardoor ik automatisch veel kilometers maak, voor veel zaken moet je namelijk een aardig stuk rijden. De Tesla Model S, met zijn 450km bereik is tot nu toe dan ook de enige, echte elektrische auto die aan mijn wensen voldoet.

Een elektrische auto kan zéér gemakkelijk geladen worden, door deze simpelweg in het stopcontact te “prikken”, echter gaat het laden dan niet zo snel.

Daarom worden er door Nederland heeft op verschillende, strategische plaatsen oplaadpalen geplaatst.

Stichting E-Laad is een van de bekendste spelers op het gebied van het plaatsen van laadpalen, hun doelstelling is om in 2012 een 10.000 laadpalen in Nederland te hebben staan.

Echter zijn ze niet de enige, ook in Amsterdam wordt er door NUON hard gewerkt aan het aanleggen van laadpunten. Daar mag je zelfs al op de mooiste plekken gratis parkeren en laden!

Dit lijkt dus de goede kant op te gaan, het duurt niet lang meer of je kan met een elektrische auto prima door Nederland rijden.

Voor een compleet overzicht van alle laadpunten in Nederland, zie www.oplaadpalen.nl.

Published by

Wido den Hollander

I am the CTO at PCextreme B.V. and i will keep this blog just to post some interesting information about my daily work on Linux (and other) systems.